chrome firefox opera safari iexplorer

Найзаможнiшими з працiвникiв культури є бiблiотекарi?

20 березня 2012 о 08:23

Якщо опиратися на цифри, викладені міністром Михайлом Кулиняком у підсумковому звіті за рік, фінансовий стан справ вітчизняної культури помітно покращується.

Загалом галузь профінансована майже на сто відсотків, мінімальну зарплату впродовж року піднімали чотири рази, зараз вона становить 1004 грн. на місяць, середня зарплата — 2048 грн., пише Україна молода.

Одними з найзаможніших серед працівників культури, виходячи зі слів міністра, є бібліотекарі, які отримують 4 тис. грн. Усього в 2011–му галузь була профінансована на майже 1 млрд. 800 млн. грн., що становить близько 97 відсотків планових призначень.

У 2012–му 20 мільйонів гривень виділять на програму закупівлі книжок для бібліотек. Про те, багато це чи мало, зараз не йдеться, оскільки вже кілька років навпроти цього пункту у культурній політиці держави традиційно стояв прочерк — свої фонди бібліотеки поповнювали за рахунок меценатів чи видавництв.

Як уже повідомлялося раніше, на 170 мільйонів гривень можуть розраховувати кінематографісти: пітчинги тривають, список картин, які вийдуть на екрани державним або частково державним коштом, формується. Євро–2012, за словами міністра, також буде охоплене увагою очолюваного ним міністерства.

Так, невдовзі пан Кулиняк планує провести зустріч із директорами музеїв, театрів, інших установ, на яких обговорити пропозиції для позафутбольного дозвілля уболівальників. Щоправда, скористаються вони ними чи ні, — це ще питання...

Як прогнозував режисер Віталій Малахов, своє дозвілля фанати проводитимуть не в музеях чи театрах, а, в кращому разі, на Андріївському узвозі та на Майдані, потягуючи пиво.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути