chrome firefox opera safari iexplorer

Народний гімн Євро-2012 крутитимуть по радіо та знімуть кліп

16 березня 2012 о 09:37

Україна обрала народний гімн до Євро-2012. З-поміж десяти з половиною тисяч пропозицій, які надсилали на конкурс українці, визначився переможець. Ним став двадцятисемирічний житомирець Дмитро Голуб і його пісня "Вболівай«.

Тепер її крутитимуть по радіо і знімуть кліп.

Під це бадьоре „вболівай“ тепер мають підтанцьовувати стадіони і обніматися футбольні фанати. Легкий і сонячний. Це і є той самий народний гімн до Євро-2012. Написав його простий хлопець із Житомира. В минулому — учитель молодших класів. Тепер — лідер музичного гурту. Дмитро Голуб.

У нього в житті, все так само, як і в його пісні. Він не надто мліє від футболу...

Дмитро Голуб, переможець конкурсу на кращий хіт до Євро-2012: »Ну, ми не сильно там активні фанати".

І не п'є навіть пива. Ми кинули палити, і якось перестали і пити пиво. Та вболівати має кожен — і дядько з мітлою, і даїшник із палкою. Співається в пісні

Дмитро Голуб: "При будь-яких вболіваннях на будь-яких змаганнях. Ця пісня повинна впасти в голову людині".

Чи заразиться таким хітом Збірна України — питання сумнівне.

Олександр «Фоззі» Сидоренко, музикант: "Футболісти можуть підхватити гімн вболівальників, якщо його заспіває Григорій Лєпс. Вони далекі".

Дмитро зі своїм регі переспівав 10 з половиною тисяч конкурентів. Українців накрила творча хвиля. Хіти до Євро складали і співали масово. Дідусі, малюки, жінки. Російською, англійською, державною.

Кого обрати — українське журі консультувалося з Москвою. Російський композитор Ігор Крутой долучився до пісенної Євро-істерії.

Ігор Крутой: "Хотелось бы, чтобы эта песня была хитом. И чтобы это стала на Украине Катюшей. Я думаю, что эта песня имеет реальные шансы, чтобы стать Катюшей на Украине".

Та поки що пісня Голуба не облетіла навіть житомирські стадіони. Тільки бас-гітарист уже  наспівував «вболівай» своїм дівчатам.

Роман Талько, бас-гітарист: "Нє, своїм дівчатам співали, авжеж, співали, нє, ну сподобалося".

Але хіт обіцяють розкрутити. По радіо. І знімуть кліп про те, як різних українців об`єднує вболівальницький інстинкт. Житомирці ж поїхали додому з п`ятдесятьма тисячами доларів.

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути