chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного року Києві подорожчає метро?

29 березня 2012 о 15:37

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов не виключає підняття цін на проїзд у столичному метрополітені вже в наступному році.

Про це він сказав на прес-конференції в ході першого Київського інвестиційного форуму, пише ЛігаБізнесінформ.

На форумі серед іншого презентували проект будівництва четвертої лінії київського метро (на Троєщину). Одним із ризиків реалізації цього проекту є низька прибутковість метрополітену, зокрема, через низьку вартість проїзду.

Попова попросили роз'яснити, чи означає це, що найближчим часом варто чекати підвищення вартості проїзду.

«У нас набагато нижча вартість проїзду, ніж це є сьогодні в європейських містах. Безумовно, що прийде час, і ми будемо говорити про об'єктивну реальність – збільшення вартості проїзду в метро. Але цей проект жодним чином не змінює умови користування метрополітеном, які є сьогодні. Інвестиції в цей проект не означають автоматичного підняття ціни», — зазначив градоначальник.

Він підкреслив, що витрати метрополітену, зокрема, на оплату електроенергії, зарплати і підтримку інженерної інфраструктури постійно зростають, а дотуються тільки з міського бюджету.

«Якщо у нас буде можливість і далі це робити, безумовно, ми не будемо ставити питання підняття цін. Але життя показує, що це питання поетапно відбувається. Цього року такого не станеться, а в наступних – поживемо – побачимо», — резюмував голова КМДА.