chrome firefox opera safari iexplorer

Нова висотка на Андріївському з'явиться за 2-3 роки

15 березня 2012 о 13:02

Компанія «Еста Холдинг» має намір вкласти більше 100 мільйонів доларів у будівництво на Андріївському узвозі.

Як повідомляє сайт компанії, «сучасний центр, загальною площею більше 70 тисяч кв. м., безумовно буде гармонічно вписаний в оточуюче середовище, і стане сучасною візитною карткою історичної частини Києва».

За даними «Сегодня», закінчити будівництво планують у 2015 році.

«Це буде не просто офісний будинок, а центр, що відповідає кращим світовим стандартам. Поверховість — від трьох поверхів з боку Андріївського узвозу до 7 поверхів з боку вул. Боричів тік. У комплексу „Андріївський“ буде зелений дах, з боку Андріївського обговорюється питання створення арт-центру», — сказав директор зі зв'язків із громадськістю й комунікацій «Еста- Холдингу» Антон Гливинський.

Він запевнив, що історична частина Києва не постраждає.

«Що стосується будинків, що стоять поруч, то сучасні технології будівництва припускають, що збитку прилеглим територіям не буде. А якщо й будинки будуть ушкоджені, то компанія бере на себе всі витрати з ремонту. Геологічні й гідрогеологічні дослідження на ділянці вже проведені. Відповідно до їхніх результатів — Андріївському спуску, вулицям Фролівській, Боричів тік, Замковій горі, а також усім будинкам поруч із ділянкою — нічого не загрожує», — запевнив Гливинський.

Фото, макети і місце розташування майбітнього будівнитва дивіться тут. 

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути