chrome firefox opera safari iexplorer

Штраф за парковку в крайній смузі зросте майже втричі

30 березня 2012 о 12:01

6 квітня в Україні підвищуються штрафи за парковку й проїзд по смугах, відведених для громадського транспорту.

Штраф за порушення зросте до 680 гривень (сьогодні він становить 255 гривень), пише«Сегодня».

Однак, як виявилося, багато водіїв навіть не знають, що така смуга існує, і не можуть відрізнити її від звичайної розмітки.

Спецсмуги роблять для того, щоб тролейбуси-автобуси їздили чітко за розкладом і не стояли в заторах. Щоправда, в Києві вони є лише на кількох вулицях — на Саксаганського, Жилянській, Горького й Червоноармійській, – але й там вони перетворилися в суцільну парковку.

«Я щодня їжджу через Саксаганського. Але за кілька років жодного разу не проїхав по цій смузі. Навіть у вихідні. Усе заставлене. Потрібно брати 10 евакуаторів і всіх прибирати», — сказав водій автобуса Анатолій.

Разом з тим столичні автомобілісти не розуміють, що порушують.

«А що я зробив? Я на 5 хвилин у банк. Яка ще суцільна смуга? Не знаю такого», — обурився водій, коли журналісти разом з інспектором ДАІ підійшли до нього.

«Не знав, що не можна паркуватися. Я ж із села, у поліклініку приїхав. Перший раз бачу таку розмітку», — сказав інший водій.

«А де паркуватися, якщо тут не можна? Злетіти чи що?» — обурився автомобіліст.

У ДАІ кажуть, що за паркування на спецсмугах намагаються не штрафувати, а лише попереджати.

«Штрафуємо й будемо штрафувати, якщо водій почне сперечатися. Але з виділеними смугами кілька патрулів не впорається. Одного зігнали, другий став. Потрібні евакуатори», — переконаний інспектор спецпідрозділу ДПС Сергій Щибря.

До Євро-2012 евакуатори дійсно можуть повернутися на київські вулиці: відповідний законопроект уже пройшов перше читання, і до ЧЄ його обіцяють прийняти.

Разом з тим у травні ще на 9 вулицях столиці планують відвести смуги для громадського транспорту, зокрема, на Маяковського, Перова й Драйзера. Щоправда, це проблеми заторів не вирішить, бо десяток вулиць з окремими смугами — лише крапля в морі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути