chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні День працівників житлово-комунального господарства

18 березня 2012 о 00:27

День робітників торгівлі, побутового обслуговування населення і комунального господарства у Радянському Союзі відзначався з 1966 року в четверту неділю липня.

Пізніше, за Указом Президіуму Верховної Ради СРСР від 01.11.1988 року № 9724-XI „Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові та пам’ятні дні” День робітників торгівлі було перенесено на третю неділю березня. І офіційно саме в цей день свято і повинно відзначатися. Однак до сих пір не тільки деякі торгові організації, але й власні регіональні структури продовжують відзначати це свято як колись у четверту неділю липня. Таким чином можна констатувати два свята „День торгівлі”. Один у березні, другий в липні.

В Україні це свято має назву «День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення» і закріплено відповідним Указом Президента України від 15 лютого 1994 року № 46/94, день його святкування встановлено у відповідності з попередньою датою, тобто на третю неділю березня.

В 2012 році День робітників побутового обслуговування населення і комунального господарства припадає на 18 березня.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути