chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні МВС відзначає своє 20-ліття

26 березня 2012 о 07:33

Внутрішні війська України 26 березня святкують 20-ліття від власного створення.

Головнокомандувач цього підрозділу МВС Сергій Яловий в інтерв'ю «Комсомольській правді в Україні» пояснив, що ВВ створено для охорони порядку, а не ведення війни.

«Нашим бійцям доводиться вступати в поєдинки зі злочинцями. Крім того, нам довірено супровід особливо важливих вантажів, охорона дипломатичних місій, конвой арештованих», — розповів про фунції внутрішніх військ їхній керманич.

Яловий підтвердив, що невдовзі підрозділ може бути перейменовано. "Так, зараз як раз підбираємо варіанти. Наприклад, «сили правопорядку», «внутрішні сили» і навіть «жандармерія». Зараз в рамках програми з обміну досвідом ми тісноспівпрацюємо з французькими жандармами. Вони часто запитують, чи не хочемо теж жандармами стати. У перекладі це слово означає «люди зброї» або «озброєна свита», — розтлумачив очільник ВВ.

Остаточного варіанту нової назви поки що не визначено, підкреслив він. І додав, що розглядається можливість вирішення цього питання за допомогою проведення конкурсу на кращу назву.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути