chrome firefox opera safari iexplorer

Спортсменом року став боксер Олександр Усик

26 березня 2012 о 09:38

У київському «Жовтневому палаці» пройшла церемонія нагородження кращих спортсменів 2011 року. Конкурс «Герої спортивного року» — свого роду український спортивний «Оскар» — в кожній номінації є по три претендента, титуловані спортсмени минулих років та інші заслужені люди, розкриваючи конверти, називають ім'я переможця.

Для спортсменів у цей вечір співалиТоня Матвієнко, Іван Ганзера, Злата Огневич, Тіна Кароль та Віталій Козловський, який представив пісню до Євро-2012.

У номінації «Краща команда» перемогла жіноча збірна з легкої атлетики: Олеся Повх, Марія Ремінь, Наталія Погребняк, Єлизавета Бризгіна і Христина Стуй - бронзові призерки чемпіонату світу в естафетному бігу 4×100 метрів.

Нагадаємо, раніше протягом чотирьох років не було конкурентів у жіночої збірної з фехтування, яка виграла Олімпіаду, чемпіонати світу та Європи (Ольга Харлан, Олена Хромова, Галина Пундик і Ольга Жовнір). У 2010 році кращою командою України була жіноча четвірка з академічного веслування: чемпіонки Європи та срібні призерки чемпіонату світу Олена Буряк, Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко.

Кращим тренером названо головного тренера збірної України з боксу Дмитра Сосновського. «Спортсменом року» став його підопічний чемпіон світу з боксу Олександр Усик. У номінації «Краща спортсменка року» перемогла чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з сучасного п'ятиборства Вікторія Терещук.

Олександр Усик і Вікторія Терещук пішли з церемонії не тільки з призами від спонсорів НОК, а й з ключами від автомобілів Hunday, які їм вручила директор благодійного фонду Бориса Колесникова. Крім того, з цього року кращим спортсмену, спортсменці і тренеру НОК дає грошові премії.

Переможницею в номінації «Сильні духом» стала чотирикратна чемпіонка, дворазова срібна і бронзова призерка чемпіонату світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Олександра Кононова.

«Кращим спортивним організатором року» члени Української академії спорту визнали президента Федерації зі стрибків у воду Ігоря Лисова. Саме завдяки цій людині в Україні успішно пройшов чемпіонат Європи серед ветеранів. Крім того, стрибуни у воду здобули 11 ліцензій на Олімпіаду в Лондоні, тільки дві збірні мають повні комплекти ліцензій в синхронних стрибках — Україна та Китай.

Пам'ятна статуетка у номінації «Спортивна слава України» цього року дісталася Юрію Пояркову.

У номінації «Разом з олімпійцями» відзначили абсолютну чемпіонку світу з пауерліфтингуЛарису Соловйову.

У номінації «Олімпійська надія України» перемогла триразова переможниця юніорського чемпіонату світу з плавання, дворазова чемпіонка Європи Дарина Зевіна. Оскільки Даша перебуває на зборах у Франції, за її нагородою прийшла бабуся.

«Спорт — це витрата часу на витрату сил. Я про це знаю не з чуток — мій син є тренером моєї внучки», — сказала розчулена бабуся. — «Сподіваюся, Даша гідно представить країну на Олімпіаді».

У номінації «Сенсація року» статуетку отримав чемпіон світу з боксу Євген Хитров.

В номінації «Спорт для всіх» відзначили місто Южне Одеської області, в якому, до слова, в цей же день проходив фінал Кубка Суперліги з баскетболу. Нагороду представнику Южного вручав телеведучий Савік Шустер, який прийшов на церемонію з дівчиною.

Нагадаємо, рік тому кращими спортсменами були Інна Осипенко-Радомська та Василь Федоришин.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Спорт в Україні

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути