chrome firefox opera safari iexplorer

Символом 1800-річного Судака стала жаба

30 березня 2012 о 11:35

Різнокольорова жаба стала символом кримського міста Судак, яке цього року відзначає 1800-річчя.

Про це повідомив курортно-інформаційний центр Криму.

«Бакаташ» у перекладі з кримськотатарської «жаба скеля» — обривиста скеля. Вона розташована неподалік від міста й за формою нагадує жабу.

«Талісман розфарбовано в яскраві кольори мозаїки, що відображають мету міста — стати законодавцем нових яскравих рішень зі створення арт-простору, реалізації інвестиційних проектів, створення сучасних і комфортних умов для відпочинку й розваг, а також цікавого та зручного місця для життя», — зазначили в центрі.

Крім того, Судак презентував новий логотип-слоган міста — «ВАМСУДАК».

«Запускаючи новий бренд цього року, Судак відкриває 1800-й курортний сезон і починає своє стрімке оновлення», — заявив мер Володимир Сєров.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути