chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську пройде незвичайний концерт класичної музики

13 березня 2012 о 13:43

18 березня у Дніпропетровському художньому музеї пройде незвичайний концерт класичної музики – для вагітних і родин із маленькими дітьми.

Це черговий концерт проекту «Ефект Моцарта», що його минулого року започаткувало у Дніпропетровську подружжя музикантів Леся та Віталій Рожкови.

Про це «Рідній країні» повідомила адміністрація художнього музею.

Відмінність цього концерту від попередніх у тому, що цього разу дітям дозволять, знявши взуття, танцювати, гратися на килимі з іграшками чи одне з одним, просто сидіти чи навіть спати на м’яких подушках, «купаючись» у музичній «ванній».

Деякі дослідники вважають, що музика великого віденця позитивно впливає на розвиток дітей: малята, котрі регулярно слухають твори Моцарта, стають спокійнішими, розумнішими, більш допитливими, товариськими та творчими.

Навіть науковці, що заперечують наявність «ефекту Моцарта», не сперечаються із висновками психологів про важливість музичного виховання дітей з перших днів життя. Музика позитивно пливає на формування слуху і складних функцій мозку.
Фахівці рекомендують слухати класичну музику й майбутнім мамам.

«Ефект Моцарта» у Художньому музеї — це новий формат дозвілля для родин з дітьми-дошкільнятами. Він дає можливість, по-перше, молодим батькам не відмовляти собі у задоволенні відвідувати концерти класичної музики, по-друге, долучати малечу до найкращих зразків світової музики, по-третє, проводити ще більше часу батькам із маленькими дітьми.

18 березня у Художньому музеї Леся Рожкова (фортепіано) та Віталій Рожков (кларнет) виконають твори Моцарта, а також композиції Баха, Шопена, Чайковського, Сен-Санса та інших.

Початок концерту – об 11.00.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути