chrome firefox opera safari iexplorer

У Гідропарку з'явиться сквер «Київ у мініатюрі»

23 березня 2012 о 15:45

Парку «Київ у мініатюрі» в Гідропарку буде надано статус скверу. Відповідне звернення було підтримане депутатами на засіданні постійної комісії Київради з питань культури та туризму.

Про це повідомила «Рідній країні» прес-служба голови комісії Олександра Бригинця.

«Це унікальний парк, єдиний не лише в Україні, а й у всьому СНД. Аналогічні парки є гордістю всіх міст, де вони знаходяться, а в нас він на грані виживання. Це при тому, що він створений за приватні кошти і з приватної ініціативи. Місто і його бюджет ніяким чином не сприяли ініціаторам, навпаки. Питання стало руба: або місто допоможе «Києву в мініатюрі», або «Київ в мініатюрі» припинить існувати», — зазначив О. Бригинець.

Депутат розповів, що на сьогоднішній день команда, яка працює над унікальним проектом «Київ в мініатюрі» змушена сплачувати щороку лише за оренду землі понад 2 млн. грн., що за умови безкоштовного входу для школярів, малозабезпечених сімей, пенсіонерів та ветеранів і низької ціни (15 грн.) для всіх інших, робить парк збитковим.

«Тож, у нас був вибір: або надати парку відповідний статус і встановити некомерційну символічну ціну за користування земельною ділянкою, або змусити автора проекту відмовитись від низької ціни на квитки та від соціальної функції: безкоштовного відвідування для певних категорій населення. Ми зупинились на першому варіанті», — наголосив О. Бригинець.

Єдиний в Києві Парк мініатюри знаходиться на території Гідропарку. Відкрився 23 червня 2006 року. На території «маленького міста» площею 1,8 га розташовані 57 копій-макетів архітектурних та історичних споруд сучасного міста Київ в масштабі 1:33. В міні-Києві близько 700 об’єктів. В парку існують свій Майдан Незалежності, аеропорт «Бориспіль», залізничний вокзал, Андріївська церква, Собор святої Софії, Головний корпус КПІ, чотири мости, телевежа, пам′ятники Б. Хмельницькому, Володимиру Великому, засновникам Києва та багато інших різноманітних споруд.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути