chrome firefox opera safari iexplorer

У країнах світу протестуватимуть проти вбивств бездомних тварин в Україні

29 березня 2012 о 11:47

31 березня у багатьох країнах світу відбудеться міжнародний марш проти вбивств бездомних тварин в Україні на напередодні Євро-2012 Fair Play — Чесна Гра.

Ініціаторами маршу виступила Німеччина, Всеукраїнський Рух Захисту Тварин За Життя, а також Facebook-рух Земляни.

31 березня активісти та небайдужі громадяни вийдуть на вулиці Німеччини, Італії, Австрії, Угорщини, Нідерландів, Хорватії, Греції, Чехії, Франції, Іспанії, Швейцарії, Польщі, Росії, Білорусі, Казахстану, України та ін. з метою, як повідомили організатори маршу, «зупинити вбивства бездомних собак та кішок місцевими комунальними службами в Україні під приводом „зачистки території“ напередодні Євро-2012».

У Києві марш розпочнеться об 11:00 у парку Шевченка і пройде по маршруту: парк Шевченка-бульвар Шевченка — Хрещатик — Майдан Незалежності.

Активісти висунули ряд вимог до виконавчої та законодавчої влади, а також до голів українських міст та міських рад. Серед них такі вимоги:

— Видати указ про введення мораторію на фізичне знищення бездомних тварин комунальними службами до прийняття нового законодавства, що виключить вбивство;

— Зобов'язати правоохоронні органи розслідувати випадки отруєнь та відстрілів бездомних тварин (факти додаються);

— Зобов'язати правоохоронні органи розслідувати діяльність так званих «догхантерів», які координують свої дії на сайті vreditelyam.net та заблокувати доступ до цього злочинного ресурсу на території України;

— Ініціювати перевірку КРУ та прокуратурою діяльності комунальних служб, яким доручено виконання функцій з контролю над чисельністю безпритульних тварин, включаючи витрачання ними бюджетних коштів;

— Імплементувати в Україну європейський досвід вирішення проблеми бездомних тварин шляхом стерилізації та утримання у притулках;

— Ратифікувати Європейську конвенцію захисту домашніх тварин;

— Підтримати законопроект про внесення змін до Закону України Про захист тварин від жорстокого поводження, який реально зробить неможливим вбивства бездомних тварин;

— Усунути комунальні служби від будь-якої діяльності у зв’язку з бездомними тваринами. Передати цю функцію підприємствам громадських організацій зоозахисного напрямку за фінансової підтримки держави та органів місцевого самоврядування.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути