chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві подешевшали маршрутки

01 березня 2012 о 09:14

З березня щоб не втрачати пасажирів столичні маршрутники знизили ціни проїзд на 50 копійок. Першим почав знижувати ціни один з найбільших перевізників Києва, компанія «Союз-Авто».

З 20-ти маршрутів, якими володіє приватник, на двох — № 189 і № 230, які їздять в центр з околиць, знизили ціни, пише «Сегодня».

Президент асоціації перевізників Києва Валерій Липецький пояснив нам таке зменшення ціни бажанням маршрутників заробляти не на ціні проїзду, а на кількості пасажирів. «В центрі у нас їздить багато громадського транспорту, включаючи метро. Знижуючи ціну проїзду перевізник переманить пасажирів до себе. Адже хто захоче їздити на маршрутці за 3 грн при пропозиції 2 грн», — сказав Липецький.

У відповідь на такі дії приватників КП «Київпастранс» має намір в перших числах березня запустити сотню автобусів і тролейбусів замість маршруток. Ціна в новому транспорті буде не 2-2,5 грн, як у маршрутках, а 1,5 грн.

«В центрі буде їздити тільки великогабаритний транспорт місткістю 100 чоловік. Маршрутки залишаться лише на окраїні міста. Так ми зуміємо розвантажити дороги і прибрати масу дубльованих маршрутів, які в центрі просто не потрібні», — сказали в транспортній комісії Київради.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути