chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартував Рік здорового способу життя. Програма заходів

19 березня 2012 о 10:32

У столиці стартував Рік спорту та здорового способу життя. Програму заходів, які нагадають мешканцям міста про важливість спорту на шляху до здоров’я та довголіття, затверджено відповідним розпорядженням Київської адміністрації.

Так, упродовж року у столиці відбудеться безліч фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів, повідомляє прес-служба мерії.

Окрім організації спартакіад та чемпіонатів, у місті планують добудувати та реконструювати  об’єкти спортивної інфраструктури.

Зокрема, до Дня Києва заплановане введення в експлуатацію легкоатлетичного манежу школи вищої спортивної майстерності, що на проспекті П.Тичини, 18. Упродовж року планують завершити будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу на просп. Маяковського, 21-Г та реконструкцію фізкультурно-оздоровчого комплексу на вул. Райдужній, 33-А.

14-15 квітня у столиці проходитиме чемпіонат світу з фехтування.

У рамках святкових заходів до Дня Києва відбудуться Міжнародна велогонка-фінал чемпіонату України, 20-й ювілейний відкритий міжнародний легкоатлетичний благодійний пробіг «Під каштанами» та Київський роллер-марафон.

А річниці Незалежності України присвятять сімейне спортивне свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я» та Київський міні-марафон – 2012.

Цього літа вперше у столиці відбудеться спортивний фестиваль «Екстрім-фест 2012», а з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України – традиційний Олімпійський урок на Майдані Незалежності.

Також протягом року триватиме Київська міська спартакіада «Здоровий киянин» – комплекс фізкультурно-спортивних заходів на кращих спортивних базах міста за участю зірок вітчизняного спорту. У рамках спартакіади відбуватимуться: змагання з волейболу, пляжного волейболу, більярду, пейнтболу, баскетболу та інших видів спорту, фестиваль з плавання «Містер Батерфляй», «Спартаківський Дракон».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути