chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з’являться три «письменницьких» вулиці

21 березня 2012 о 17:16

Комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків виконавчого органу Київради (КМДА) прийняла рішення про найменування нових вулиць у Дарницькому районі на честь трьох відомих українських письменників ХХ сторіччя: вул. Бориса Антоненка-Давидовича, вул. Миколи Вінграновського, вул. Миколи Хвильового.

Про це повідомив член комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє його прес-служба.

«Ці постаті, безумовно, заслуговують на увічнення, вони живуть в нашій пам’яті, а тепер житимуть в назвах вулиць. Я радий, що особисто мав можливість долучитися до увічнення українських класиків», — зазначив О. Бригинець.

Депутат повідомив, що група експертів, яка працює над перейменуванням і найменуванням вулиць, дуже кваліфікована і добре аналізує ситуацію, тому в експертному середовищі напрацьовуються хороші рішення в інтересах міста.

«На жаль, депутати Київради неохоче підтримують рішення про перейменування, але в даному випадку йдеться про найменування. Тому думаю, що до Дня Києва Київрада прийме це рішення, і в столиці стане ще більше вулиць, назви яких пов’язані з історією та культурою нашого міста», — висловив сподівання О. Бригинець.

О. Бригинець розповів, що Дарницька районна адміністрація пропонувала присвоїти зазначеним вулицям назви: вул. Папяна Павла, вул. Шустика Володимира, вул. Рембазівська, але комісія не підтримала дані пропозиції.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути