chrome firefox opera safari iexplorer

У школах з першого класу викладатимуть інформатику та різні іноземні мови

20 березня 2012 о 12:00

Вчителі початкових шкіл будуть викладати основи інформатики та іноземні мови, заявив перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма.

За його словами, невідкладним завданням вищих педагогічних навчальних закладів є забезпечення підготовки вчителя початкових класів до викладання нових предметів: «Сходинки до інформатики», «Я у світі», іноземних мов та природознавства.

Також перший заступник міністра звернув увагу на характерну особливість стандарту – водночас із предметною підготовкою, за роки здобуття загальної середньої освіти діти мають оволодіти ключовими компетентностями.

Учасники наради, яким роздано проект Концепції педагогічної освіти, погодилися, що сучасний розвиток суспільства вимагає подальшого вдосконалення системи педагогічної та післядипломної освіти педагогічних працівників відповідно до умов соціально орієнтованої економіки та інтеграції України в європейське освітнє співтовариство.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути