chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному зоопарку чергова смерть рідкісної тварини

12 березня 2012 о 12:34

У Київському зоопарку помер триметровий кубинський крокодил Гоша. Цей крокодил — найрідкісніший в світі, вимираючий вид, що охороняється Червоною книгою, пише «Сегодня».

«У суботу він помер, сьогодні буде розтин, який покаже, що стало причиною смерті рептилії», — повідомив директор зоопарку Олексій Толстоухов.

Один зі співробітників зоопарку розповів виданню, що причиною загибелі крокодила міг стати холод. «Він жив на острові, і відвідувачі могли спостерігати за ним через скло. Вода, в якій він жив, була дуже холодною і не підігрівалася, а крокодилам для перетравлення їжі потрібна тепла вода. Якщо крокодилу холодно, то їжа просто починає гнити. У Гоші пару тижнів тому розпочалося здуття, і його довелося відкачувати, так що можливо це і стало причиною його загибелі», — розповіло джерело.

Гоша був останнім кубинським крокодилом в Київському зоопарку, раніше загинуло ще дві таких тварини. «З 2009 по 2010 роки Гошею опікувався сам мер Леонід Черновецький, виділяв на нього суму майже 10 тис. гривень, але тепер його немає, як і слона Боя...», — розповіла інша співробітниця зоопарку.

Як відомо, в листопаді минулого року у звіринці загинули сім лелек. Тоді бродячі собаки зробили підкоп, проникли на територію зоопарку і задушили птахів. На початку лютого помер страус. Наприкінці лютого в зоопарку тигр напав на співробітника.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути