chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці готують до роботи найбільший фонтан України

30 березня 2012 о 16:32

У Вінниці водолази підняли на поверхню з Південного Бугу конструкцію світломузичного фонтана. У той же день (28 березня) фахівці почали готувати його до роботи у новому сезоні, пише Голос України.

Всю зиму фонтан провів під водою, так передбачено правилами його зберігання. Після налаштування розпочнуть тестові випробування з тим, щоб у Великодню неділю відновити роботу водограю.

— Дата 15 квітня є попередньою, — уточнюють організатори. — Все залежатиме від ходу робіт з технічного налаштування водограю. Крім того, корективи може внести погода. Хоча, сподіваємося, що багатоколірну веселку в супроводі чудової музики жителі й гості Вінниці побачать у зазначений день.

Як уже повідомлялося, фонтан у Вінниці побудовано за кошти благодійного Фонду Петра Порошенка біля кондитерської фабрики Roshen.

Фонд також оплатив роботи з укріплення берега річки й благоустрою набережної. 4 вересня минулого року більше тридцяти тисяч жителів міста зібралися на відкриття фонтана, який є найбільшим у нашій державі.

Фахівці порівнюють його з світломузичними водограями у Барселоні, Сеулі і Лас-Вегасі.

Вистава, що триває більше години, супроводжується змінними композиціями, їх створюють з допомогою лазерних променів, демонструють у форматі 3-D анімації.

Струмені води, підсвічені неймовірно красивими відтінками кольорів, піднімаються в небо на висоту до 70 метрів, а довжина фонтана — більше ста метрів.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути