chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — 8-ма серед кращих команд в неофіційному заліку ЧС з біатлону

12 березня 2012 о 15:10

Збірна України потрапила до десятки найкращих команд в неофіційному медальному заліку чемпіонат світу з біатлону, який завершився в Рупольдингу.

Наша команда розділила 8-10 сходинку зі збірними Чехії та Фінляндії. На рахунку українців одна бронзова нагорода, яку здобула Віта Семеренко у спринтерській гонці. Останню гонку у Рупольдингу Віта завершила на 7-й сходинці. Незважаючи на хороший хід дистанцією, українка втратила чимало часу на стрільбі лежачи.

Річ у тім, що їй довелося вручну заряджати останній патрон. Ще один представник України Андрій Дериземля завершив мас-старт у першій двадцятці. Через три промахи на третьому вогневому рубежі, Дереземля не зміг підняти вище 19-го місця.

Перше ж місце у неофіційному медальному заліку посіла збірна Норвегії, яка завоювала чотири золоті медалі, одне «срібло» та «бронзу». На другій сходинці розташувалися французи, у яких три «золота» та п'ять срібних нагород. Трійку найкращих замикає збірна Німеччина, яка має два «золота», одне «срібло» та дві «бронзи». Збірна Білорусі з однією золотою та срібною нагородою розділяє 4-5 сходинку зі словенцями.

А росіяни з двома «бронзами» – на сьомому місці.

Неофіційний медальний залік чемпіонату світу з біатлону в Рупольдингу:

1. Норвегія – 4 золото, 1 срібло, 1 бронза (всього медалей — 6)

2. Франція – 3 золото, 5 срібло (8)

3. Німеччина – 2 золото, 1 срібло, 2 бронза (5)

4. Білорусь – 1 золото, 1 срібло (2)

5. Словенія – 1 золото, 1 срібло (2)

6. Швеція – 2 срібло, 3 бронза (5)

7. Росія – 2 бронза (2)

8. Україна – 1 бронза (1)

9. Чехія – 1 бронза (1)

10 Фінляндія – 1 бронза (1)

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути