chrome firefox opera safari iexplorer

Українська біатлоністка виграла бронзу на чемпіонаті світу

03 березня 2012 о 19:20

Віта Семеренко принесла Україні першу медаль на світовій першості з біатлону. Наша спортсменка виборола бронзову медаль у спринтерській гонці. У Віти нарешті все зійшлося: до дуже пристойного ходу по дистанції вона додала стовідсоткову точність і заслужено другий рік поспіль отримала особисту медаль на чемпіонаті світу!

Не можна не відзначити той факт, що майже два десятки учасниць гонки пройшли без штрафу обидва вогневі рубежі. І медаль Віти — це цілком її заслуга, а не результат промахів суперниць.

Вище Віти розташувалися дві головні претендентки на Великий кришталевий глобус. Магдалена Нойнер випередила Дар'ю Домрачову на 15 секунд, при цьому у білоруської біатлоністки перед першим пострілом в лежанні заклинило гвинтівку, і вона втратила близько восьми секунд на цьому. Другою з українок закінчила гонку Юлія Джима, яка виступає з унікальним для нашої команди показником: у всіх гонках сезону в Кубку світу, в яких Юля брала участь, вона потрапляла в очкову зону!

Для Наталії Бурдиги і Валі Семеренко гонка склалася невдало, перш за все на вогневих рубежах. Але в гонку переслідування вони зуміли відібратися. У загальному заліку Кубка світу Магдалена Нойнер до 45-ти очок збільшила свою перевагу над Домрачовою. При цьому сьогоднішньою перемогою німецька біатлоністка забезпечила собі Малий кришталевий глобус у спринтах, незалежно від результатів у Ханти-Мансійську. І ще одне значне досягнення підкорилося Нойнер: завоювавши свою 11-у золоту медаль чемпіонатів світу, Магдалена стала найтитулованішою біатлоністкою в історії жіночого біатлону. Віта Семеренко зуміла піднятися в топ-15 Кубка світу.Крім того, як призер чемпіонату, вона гарантувала собі місце в мас-старті. У Кубку націй боротьбу за п'яте місце можна вважати завершеною — збірна Білорусі знову відірвалася від нашої команди і навряд чи втратить максимальну квоту на наступний сезон.

ЧОЛОВІКИ. Перемогу у спринті здобув лідер Кубка світу француз Мартен Фуркад. Логічність картині додає срібло головного конкурента Фуркада в загальному заліку — Еміля Свендсена. Однак обидва вони закінчили гонку відразу з двома промахами! При цьому на фініші їх розділили 15 секунд на користь француза. Третім фінішував Карл-Йохан Бергман, який так і не дочекався пологів дружини. Тепер додому Карл-Йохан повернеться як мінімум з одним подарунком! Взагалі, вся шведська команда виступила просто здорово: у вісімці найсильніших, крім Бергмана, фінішували також Фредрік Ліндстрем і Бьорн Феррі.

Що стосується виступу української збірної, то порадувати своїх уболівальників хлопцям не вдалося. Відносний оптимізм може викликати хіба що виступ Сергія Семенова, який став найкращим з наших хлопців. З одним промахом Сергій закінчив гонку 22-м, а з чистою стрільбою міг претендувати на десятку. В очкову зону пробився також Артем Прима. Місце в гонці переслідування, з непоганими перспективами пробитися в залікову зону, заробив Андрій Дериземля. У загальному заліку Кубка світу зберігається стабільність: Мартен Фуркад зміцнив своє лідерство, Свендсен і Бірнбахер зберегли свої місця в трійці. У заліку Кубка націй продовжують лідирувати росіяни, але французька команда скоротила левову частку зі свого великого відставання.

Українська збірна залишається на десятому місці без істотних перспектив змінити позицію в ту чи іншу сторону.

НЕДІЛЯ. Пройдуть гонки переслідування, в яких ми аж ніяк не будемо сторонніми спостерігачами!

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути