chrome firefox opera safari iexplorer

Українська школярка запатентувала унікальну комп'ютерну програму

22 березня 2012 о 13:05

Школярка з Донеччини Катерина Поршнева розробила унікальну комп'ютерну програму «Загублений символ» (Lost letter), за допомогою якої можна перевірити знання учнів.

Катя, яка навчається в 11 класі Алчевської інформаційно-технічної гімназії, навіть запатентувала свій винахід. У лютому цього року Держслужба інтелектуальної власності України видала школярці авторське свідоцтво на програму, пише газета «Сегодня».

"Раніше під програму DOS існувало щось подібне, але під систему Windows нічого такого не було. З'явилася оригінальна ідея. Основна робота зайняла близько місяця, а потім вже удосконалювалася ", – розповіла Катя.

«Загублений символ» може працювати як на індивідуальному комп'ютері, так і в локальній шкільній мережі, або ж в інтернеті. За допомогою програми можна перевірити знання з будь-якого предмету – від арифметики до іноземної мови. Запустивши її, учень повинен виконати певне завдання, наприклад: вставити в слова пропущені букви або написати правильне рішення математичного рівняння.

Програма самостійно аналізує відповіді і ставить оцінку, а вчитель отримує вже перевірену роботу. Науковий керівник Каті, вчитель інформатики Наталія Шишова, каже, що оригінальність «Загубленого символу» в тому, що продукт змушує учнів творчо думати в процесі пошуку рішень. За її словами, більшість подібних програм засновані на принципах тестів, тобто вони не дозволяють оцінювати знання об'єктивно, адже правильну відповідь можна просто вгадати.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути