chrome firefox opera safari iexplorer

Український президент пообіцяв зробити російську мову державною

18 березня 2012 о 23:50

Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови — українську і російську.

Про це заявив президент України Віктор Янукович в ексклюзивному інтерв'ю ІТАР-ТАРС напередодні візиту до Москви.

«У цьому зацікавлена Україна, в цьому зацікавлені люди, в цьому зацікавлено населення, яке розмовляє в основному двома мовами, – українською і російською», — зазначив В.Янукович.

Він визнав, що «були періоди часу в державі, коли допускалися перекоси в мовних проблемах». Проте зараз, переконаний В.Янукович, цієї проблеми в Україні не існує, і те, що «наразі пропонують люди для того, щоб нам не розпалювати знову це питання, яке виникає від виборів до виборів, потрібно це питання відрегулювати».

«Але потрібно, звичайно, обов'язково це питання відрегулювати на законодавчому рівні», — вказав Президент.

В зв'язку з цим глава держави навів для прикладу світову практику, коли «багато європейських країн мають двомовність, три мови державні і живуть нормально, спокійно».

«Тому ми пішли цим шляхом. Тобто, використовуючи цю практику, яка є в Європі, де прийнята Хартія про мови», — сказав В.Янукович.

Також він звернув увагу на те, що в країні є райони, де розмовляють і трьома, чотирма мовами і для людей «необхідно створити умови, зокрема, викладання в школах, підручники».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути