chrome firefox opera safari iexplorer

Українці «поплатяться» за свої джипи величезними штрафами?

16 березня 2012 о 09:19

В парламенті пропонують ввести градацію штрафів за перевищення норми викидів СО та інших шкідливих викидів в атмосферу.

Суму стягнень планують збільшити вдвічі та прив'язати її до об'єму двигуна автомобіля.

“Зараз норма від 400 до 800. За наявність перевищення змісту викиду шкідливих речовин — відповідна відповідальність. Ми залишили цю норму штрафну для автомобілів обсяг двигуна яких 2400 кубічних сантиметрів. А автомобілі, двигуни яких уже більше 2400 — від 850 до 1200, ось так десь”, — каже заступник голови комітету з питань правоохоронної діяльності Володимир Олійник.

У документі також передбачені градації стягнень за перевищення швидкості. Пропонується, щоб водії платили штраф за перевищення швидкості не на 20 км, як це є зараз, а на 10. Нові норми почнуть діяти на території Україні до кінця року, — прогнозує депутат.

Нагадаємо, нещодавно водіям також підвищили штрафи за ненадання переваги у русі громадському транспорту.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути