chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почали дискутувати на Бієнале

03 березня 2012 о 14:33

В Україні стартувала Дискусійна платформа у рамках Першої Київської міжнародної бієнале. Проект триватиме майже 3 місяці і складатиметься з лекцій, презентацій, семінарів навколо теми, яким буде мистецтво після кінця світу.

«Я вважаю, що наш теперішній час не краще і не гірше іншого. Головне питання, що буде з мистецтвом під час та опісля кінця світу», — сказав мистецтвознавець, критик Саймон Шейх.

«Мені здається, це дуже важливо буде, адже тут виступають та будуть виступати, люди, які перебувають у самому центрі якихось найважливіших проблем сьогоднішнього мистецтва. Київські художники вони дуже багато знають, я знаю про що вони думають, я знаю, які проблеми їх турбують», — запевняє куратор Дискусійної платформи. Єкатєріна Дьоґоть.

Що таке кінець світу для мистецтва, як воно трансформується в майбутньому, думки на цю тему висловлюватимуть художники, арт-критики, мистецтвознавці.

Нагадаємо, наприкінці травня стартує Перша Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва — «Арсеналє 2012», на якій презентують найцікавіших молодих українських та польських художників. На бієнале очікують 100 митців з 30 країн світу. Проект проходитиме в історичному центрі Києва, у музейному комплексі «Мистецький Арсенал».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути