chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше позмагалися юні гітаристи

02 березня 2012 о 13:41

Перший всеукраїнський конкурс юних гітаристів назвав своїх переможців. Їм дісталися як кубки у вигляді іграшкових гітар, так і справжні інструменти.

До змагань відібрали більше двадцяти юних талантів з усієї України. Наймолодшому гітаристу вісім років, найстаршому — двадцять. Учасники використовували  акустичні та електрогітари. Журі надавало перевагу тим конкурсантам, які не лише майстерно перебирають струнами, а й самі пишуть музику і мають власний сценічний образ.

Микола Мацко, переможець конкурсу юних гітаристів: "Умію під ногою, за спиною, зубами. «Толп поклонніц» немає, тому це у мене тільки другий конкурс".

Євген Покровський, наймолодший учасник та призер конкурсу юних гітаристів: "Мое сценическое имя — Юджин Рей. Я начал играть с семи лет и пяти месяцев на гитаре. Когда не очень хорошо - поиграл на гитаре и хорошо стает".

Серго Чантурія, гітарист, організатор конкурсу: "Гитара — это передатчик твоей души посредством звука. Мы сделаем все, для того чтобы детки запомнили и у них было желание стать звездой".

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути