chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні «вимирають» чоловіки

12 березня 2012 о 09:15

В Україні вимирають чоловіки. Сильної статі у нас налічується на 3,5 мільйони менше, ніж слабкої. А у віці 60-ти років — на кожного дідуся приходиться по дві бабусі, повідомляє ТСН.

«Україна може перетворитися на країну літніх самотніх жінок, які, до того ж, стикаються з високими ризиками бідності», — прогнозує старший науковий співробітник Ганна Герасименко.

Вбивають чоловіки переважно себе самі — хто не загинув у ДТП, потерпає від травм і шкідливих звичок. Психолог Юхим Шабшай зауважив, що сучасні чоловіки стали слабшими, бо їх розніжила цивілізація.

Нагадаємо, кілька років тому австралійська вчена дослідила, що чоловіча y-хромосома втрачає гени, і за кілька мільйонів років зникне взагалі. Дітей можна народжувати і «з пробірки», але й це буде неможливим без звітної чоловічої хромосоми.

«Без участі у-хромосоми і без мейозу, тобто статевого ділення клітин, людство вимре за 2-3, ну 4 покоління», — впевнений директор Клініки репродуктивної медицини Валерій Зукін.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути