chrome firefox opera safari iexplorer

В жодному із 40 озер правобережного Києва купатися не дозволять

20 березня 2012 о 11:36

В жодному з майже 40 озер чотирьох правобережних районів Києва купатися киянам не дозволять. Йдеться про Печерський, Солом’янський, Шевченківський та Подільський райони. Більше того, навіть перспектива дозволу купання в цих районах не розглядається.

Така відповідь надійшла до депутата Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександра Бригинця на запит до КП «Плесо» з проханням надати перелік водойм, на яких буде заборонено купатися в літньому сезоні 2012 року, повідомляє його прес-служба.

«Відпочинок на морі стає все дорожчим, а київські рекреаційні зони, які максимально-наближені до киян – недоступні. Здається, наймоднішими в Києві стануть проекти: «Озеро-2» або «Пекельний пляж». Що ж дивуватися, якщо існування людини потихенько переходить у віртуальну сферу, то й відпочинок, схоже, ставатиме віртуальним», — наголосив О. Бригинець.

Депутат повідомив, що відповідно до переліку озер, який надало КП «Плесо», для купання будуть закриті такі водойми:
— ставок у парку Відрадний;
— озеро Видубицьке;
— озеро Либідське;
— озеро Куренівське;
— озеро Сирецьке;
— озеро Дубки;
— озеро Синє;
— озеро Голубе;
— озеро Петровське.

Та озерно-ставкові системи:
— ставки на р. Нивки;
— ставки Совські;
— ставки в балці Проня;
— ставки на Хуторі Шевченка;
— ставки в парку Нивки.

Як повідомлялося раніше, в інших районах ситуація не набагато краща ситуація: в Оболонському районі купатися дозволено лише у двох водоймах, а в Дарницькому, в якому проживає голова КМДА О. Попов – в одному.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути