chrome firefox opera safari iexplorer

Відсьогодні в Україні подорожчала вода для населення

01 березня 2012 о 09:08

Відсьогодні вода влітатиме українцям «у додаткову копійчину» — холодна вода та водовідведення подорожчає на 8% у кожному населеному пункті, повідомляє ТСН. 

Так, у Києві водопостачання подорожчає на 18 копійок і становитиме 3,18 грн. Це лише базовий тариф, остаточну ціну встановить місцевий водоканал.

Рекордсменом із найдорожчої води надалі залишатиметься Бердянськ — там вода наблизиться до позначки 11 гривень за кубометр.

Понад 10 гривень за кубометр платитимуть — Луганськ, Керч, Жовті Води, Мелітополь. Як повідомляється, ціну підняли через подорожчання електроенергії.

Також, у нову ціну на воду ще не закладена модернізація водної галузі.

«Якщо порівнювати два водоканали, то в одного є підземний водозабір, і є поверхневий. Витрати різні в деяких водоканалах. Місто Бердянськ, вони купують воду, і вода йде по водоканалу близько 170 км. Ці витрати теж лежать в цьому тарифі, тому і ціна там така висока», — пояснив заступник керівника департаменту Нацкомісії регулювання ринку ком послуг Олег Дімов.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути