chrome firefox opera safari iexplorer

Влада хоче закрити телеканал ТВІ?

21 березня 2012 о 10:02

Телеканал ТВІ  здійснює тиск на суд у справі «васильківських терористів» та втручається у приватне життя оперуповноваженого Київського обласного управління СБУ Дмитра Єрмаковича.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі «Патріоту України», такий висновок можна зробити нібито з листа уповноваженого Міжнародного європейського представництва панаГальченка, який зачитав суддя Юрій Бурбела під час чергового судового засідання у справі так званих «васильківських терористів».

Зокрема, йдеться про сюжет журналіста телеканалу ТВі Артема Шевченка, в якому прихованою камерою було знято, як оперуповноважений Єрмакович тисне на свідка у справі «васильківських терористів» Юрія Бойка.

За словами патріотівців, на думку автора листа Гальченка, суд має  визнати цей факт, і це послугує підставою для позбавлення телеканалу ліцензії на телемовлення. У «Патріоті» також відзначили, що до листа додали ще один лист Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про  позбавлення ТВі ліцензії після рішення суду, про який просив пан Гальченко.

Як наслідок, підсудні та їхні захисники  заявили, що вищевикладені факти є «безпрецедентним тиском на свободу слова в Україні з метою припинення діяльності незалежних ЗМІ».

Крім того, під час судового засідання було допитано першого свідка у справі, засновника громадсько-політичної газети «Вечірній Васильків», дружину одного із підсудних Ігоря Мосійчука – Ганну. За її словами, жодне з поставлених їй прокурором запитань не стосувалося обвинувачень, висунутих на адресу підсудних, які обвинувачуються у підготовці підриву пам'ятнику Леніну у м. Бориспіль.

Натомість питання торкались функціонування та предмету публікації в газеті «Вечірній Васильків», а також стосунків родини Мосійчуків з Олесем Вахнієм, який час від часу публікував свої дописи в газеті.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути