chrome firefox opera safari iexplorer

Все більше українців вирішують офіційно змінити своє ім'я

10 березня 2012 о 18:00

Все більше українців вирішують офіційно змінити своє ім'я.

За статистикою Державної реєстраційної служби, в 2011 році майже 20 тисяч українців змінили імена — це на 12% більше, ніж у 2010-му. Ще 10 років тому охочих перейменуватися було набагато менше — всього кілька тисяч.

В основному, за такою послугою в паспортні столи зверталися люди, яким спочатку дісталося екзотичне ім'я. Сьогодні ж людей вабить нова екзотика: Ані і Маші стають Океанами і Луноліками, а Саші і Сергії — Сомерсетами і Касперами, пише журнал «Фокус».

Психолог Тетяна Алексійчук вважає зміну імені своєрідним обрядом ініціації — символом входження в новий життєвий статус.

«Коли людину не влаштовує її доля і вона хоче кардинально її змінити, то потребує якогось ритуалу, щоб відчути перетворення», — пояснила експерт. З її точки зору, коли людина змінює ім'я, то їй здається, що всі проблеми залишаються позаду.

«Це одночасно і зміна іміджу, і спроба втечі, причиною якої можуть бути будь-які глибинні травми. Грубо кажучи, зміна імені найчастіше — бажання отримати від життя все і негайно», — зауважила Алексійчук.

Щоб змінити ім'я, потрібно прийти до районного відділу РАГСу і написати заяву. До заяви додаються свідоцтво про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про народження дітей. Потім заяву вирушає на перевірку до органів внутрішніх справ.

Коли ім'я офіційно змінено, потрібно оновити і документи — ідентифікаційний номер, закордонний паспорт, водійські права.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути