chrome firefox opera safari iexplorer

З 11 Оболонських озер купатися можна буде лише у двох

13 березня 2012 о 14:45

Літнього сезону 2012 року в Оболонському районі з 11 водойм купатися дозволено лише 2-х: у ставку на р. Горенка (пляж Пуща-Водиця) та в озері Вербне, вул. Приозерна (пляж Вербний).

Така відповідь надійшла до депутата Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександра Бригинця на запит до КП «Плесо» з проханням надати перелік водойм, на яких буде заборонено купатися в літньому сезоні 2012 року, повідомляє його прес-служба.

«Кияни чекають літа у сподіванні на відпочинок. Прикро, коли ти живеш біля озера і не маєш змоги покупатися в ньому, бо влада не спроможна привести до ладу водойми столиці. Здається, ще багато часу до початку сезону, а влада вже за кілька місяців визнала свою неспроможність підготувати всі пляжі і озера для відпочинку», — наголосив О. Бригинець.

Депутат повідомив, що КП «Плесо» також надало перелік зон відпочинку біля води, які ще знаходяться під питанням дозволу на купання. Тобто, за умов виконання комплексу заходів із благоустрою відпочинок з купанням буде дозволено ще на трьох водоймах Оболонського району: затока Собаче гирло, вул. Прирічна; озеро Редьчине, вул. Богатирська; затока Наталка, вул. Прирічна.

Серед водойм, які будуть не придатні для купання під час пляжного сезону 2012 року названі такі об’єкти:

— 6 штучних озер Опечень;
— затока Верблюд;
— озеро Центральне.

Як повідомлялось раніше, влітку 2012 року також буде заборонено плавати в 16 водоймах Дарницького району.

Нагадаємо, О. Бригинець ще взимку звертався до голови КМДА О. Попова із закликом розпочати підготовку водоймищ та берегових зон столиці до пляжного сезону 2012 у Києві, оскільки цього року пляжі та водойми столиці будуть не лише частиною внутрішнього життя Києва, а й даватимуть уявлення всій Європі про туристичні можливості міста.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути