chrome firefox opera safari iexplorer

За два місяці 4,5 тисяч українців захворіли на кір

05 березня 2012 о 12:29

Згідно з статистичними та оперативними даними, станом на 03 березня 2012 з початку поточного року на адміністративних територіях країни зареєстровано 4447 випадків захворювань на кір, за останню добу — 89, найбільша їх кількість у західних регіонах.

Про це повідомляє сайт Мінохорони здоров'я.

Держсанепідслужбою України посилено контроль за проведенням планових профілактичних щеплень проти кору віковим групам населення, згідно з Календарем профілактичних щеплень та за проведенням протиепідемічних заходів відповідно до наказу МОЗ України від 17.05.05 № 188 «Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором».

Запроваджено щоденний моніторинг захворюваності на кір та оперативне інформування регіонами, щодо тимчасового призупинення та відновлення навчального процесу.

У всіх регіонах, з метою запобігання поширення кору, на виконання наказу МОЗ України від 16.12.2011 № 367-Адм «Про створення оперативного штабу МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні», листів МОЗ України від 16.01.12 № 05.02/35 та Держсанепідслужби України від 28.12.11 № 01.03-3137-1 видано спільні накази управлінь охорони здоров'я ОДА та обласних СЕС щодо здійснення заходів з профілактики кору.

В регіонах, де спостерігається підвищення рівня захворюваності на кір, обмежено проведення масових заходів. В організованих колективах обмежено прийом нових учнів, які не щеплені, не хворіли або не мають відомостей про проведену імунізацію проти кору.

Питання знаходиться на контролі Держсанепідслужби України.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути