chrome firefox opera safari iexplorer

Замість станції метро «Іподром» буде «Одеська»

27 березня 2012 о 15:25

Комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА підтримала звернення Товариства української мови Київського національного університету імені Т. Шевченка щодо зміни проектної назви станції метрополітену «Іподром» на назву «Одеська».

Про це повідомив член комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків виконавчого органу Київради (КМДА) Олександр Бригинець, повідомляє його прес-служба.

«Є певна традиція, коли на виїзді з Києва знаходиться станція метро, що своєю назвою символізує певний напрямок – Мінська, Чернігівська, Харківська… Тепер буде ще й Одеська, що до того ж пов’язана з Одеською площею, яка знаходиться поруч»,- наголосив О. Бригинець.

Депутат також зауважив, що у зв’язку з бездумними діями влади є сумніви щодо подальшого існування Київського іподрому в цьому місці.

«Ще до війни мій батько зі своїм батьком ходили на цей іподром, що був важливим місцем відпочинку киян. На жаль, роль іподрому в житті міста зменшилась. До того ж, плани його повного знищення витають у повітрі вже не перший рік. Тож, станцію з тим же успіхом можна було б перейменувати в «Колишній іподром», — іронізує О. Бригинець.

Нагадаємо, станція «Одеська» («Іподром») — станція Київського метрополітену, що будується, буде розташована на Куренівсько-Червоноармійській лінії між станціями «Виставковий центр» та «Теремки» біля перетину проспекту Академіка Глушкова і вулиці Василя Касіяна поблизу Київського іподрому.

Заплановане відкриття — в жовтні 2012 року.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути