chrome firefox opera safari iexplorer

Зареєструвати шлюб в Україні можна навіть за 85 копійок!

14 березня 2012 о 18:10

Реєстрація шлюбу в Україні коштує від 85 копійок до 2500 грн. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного кореспондентами агентства Укрінформ в обласних центрах України.

Інформацію про таку майже безкоштовну реєстрацію працівники РАГСів намагаються не розголошувати, зазначає агентство.

Тільки в трьох обласних центрах — Запоріжжі, Луганську та Херсоні молодят готові розписати за зазначену символічну ціну. При цьому необхідно пам'ятати, що така церемонія не передбачає ані маршу Мендельсона, ані інших урочистостей: тільки відмітку в паспортах і документ про реєстрацію шлюбу.

Порівняно недорого можна зареєструвати такий же не урочистий шлюб у центральному РАГСі Чернівців — 20-30 і Полтави — 52 грн.

Точнісінько таку ж послугу, але вже за 150-180 грн. нададуть бажаючим у Дніпропетровську, Донецьку, Миколаєві, Харкові, Сумах та Івано-Франківську.

Найдорожча ця процедура у Львові — 351 грн.

Найбільш демократичні розцінки на одруження за святковим сценарієм пропонуються в РАГСах Черкас — 116, Тернополя — 150 (в будні) та Полтави — 190 грн.

Від 600 до 750 грн. необхідно заплатити за шлюбні урочистості у Львові, Дніпропетровську та Запоріжжі. Найдорожче платять, щоб стати на весільний рушник у Луганську - аж 1693 грн. 99 коп. Така фантастична сума з'явилася після того, як в Центральному палаці урочистих подій зробили ремонт.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, найбільша кількість українців, які перебувають сьогодні в шлюбі, у віковій групі 50-54 роки (80%), а найменша — серед молоді до 30 років (44%)

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути