chrome firefox opera safari iexplorer

Життя після смерті стало можливим в Інтернеті

23 березня 2012 о 10:06

Інтернет-безсмертя, як новий вид людської пам'яті шириться Україною. Із віртуальними померлими друзі розмовляють на сторінках, поповнюють фотоколекції і сумують.

Як повідомляє ТСН, інтернет-анкет, чиї власники більше ніколи не зможуть бути онлайн, щороку стає більше.

Раніше ті, хто сумували за померлими, приходили на цвинтар, а сьогодні у людей з'явився новий шанс на життя після смерті. Сторінки людей, які вони створили коли були ще живі, після смерті власників продовжують жити.

Популярний український телеведучий Ігор Пелих востаннє написав свої думки на сторінці три роки тому, незадовго до того як розбився на дорозі. Проте і досі на цій сторінці він отримує листи і вітання із днем народження.

Рідні віртуальному життю Пелиха навіть радіють, це народна пам'ять. Він тут посміхається на нових фото, у нього з'явились нові друзі і щоразу можна прочитати щось цікаве із його думок за життя.

Загиблий кіноактор Влад Галкін теж бє рекорди із активності в інтернеті. Йому зізнаються в коханні і шлють захоплення.

Психолог Інституту соціальної психології Вікторія Меленко нагадує, що таке спілкування — це ілюзія життя. Люди, які не вміють прощатись із померлими, ризикують не усвідомити смерть і застрянути у віртуальному світі. Явище безсмертя в інтернеті набуває розмаху в Україні та світі. Найчастіше віртуальні життєписи померлих перетворюються на книги співчуття чи сторінки пам'яті.

Так, нині нове життя і мільйони нових друзів отримали в інтернеті життєписи співачки Вітні Х'юстон та засновника Apple Стіва Джобса. Вони тут і далі діляться досвідом і захоплюють співом.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути