chrome firefox opera safari iexplorer

Через Євро-2012 ЗНО відбудеться раніше. Графік проведення ЗНО-2012

04 квітня 2012 о 10:32

Зовнішнє незалежне оцінювання цього року стартує 15 травня та триватиме до 7 червня. Додаткову сесію буде проведено з 18 до 23 червня.

Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ірина Зайцева.

Раніше всі бажаючі стати студентами складали ЗНО наприкінці травня та в червні. Цього року, через Євро-2012, випускники готуються до випробувань пришвидшеними темпами.

Для участі зареєструвалися майже 329 тисяч учасників. Тоді як 2011-го кількість учасників оцінювання становила 258 тисяч осіб.

Серед особливостей цьогорічного ЗНО ще й брак коштів. Нині не вистачає 22 мільйони гривень, розповіла Ірина Зайцева.

Раніше в УЦОЯО стверджували, що для чесного та прозорого проведення випробувань планують використовувати відеокамери та металошукачі. Це справді потрібно, бо напередодні вступної кампанії та сесій у вузах не бракує бажаючих нажитися на нечесних випускниках та студентах. У Києві, наприклад, пропонують в оренду мікронавушники за 100 гривень на добу. А придбати їх можна від 800 гривень. Проте чи вистачить коштів, аби роззброїти сучасних Кулібіних, поки що питання відкрите.

Незмінним залишився рейтинг популярних предметів ЗНО. Традиційний лідер — загальнообов’язковий тест з української мови і літератури. Наступні місця посіли тести з історії України, математики, біології та географії.

Загалом цього року ЗНО буде проведено з 10 навчальних предметів: української мови та літератури, історії України, математики, всесвітньої історії, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та однієї з іноземних мов — англійської, німецької, французької або іспанської.

Графік проведення ЗНО-2012:

15 травня — хімія,

17 травня — російська мова,

19 травня — географія,

21 та 22 травня — математика,

24 травня — всесвітня історія,

26 травня — іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська),

28 та 29 травня — українська мова і література,

31 травня і 1 червня — історія України,

5 червня — фізика,

7 червня — біологія.

Результати планують оголосити до 1 липня. Апеляції абітурієнти можуть подавати протягом трьох днів після оголошення результатів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути