chrome firefox opera safari iexplorer

Чергова халтура після помпезного відкриття: «Авто-Ріка» у Каневі

12 квітня 2012 о 15:35

Помпезний об’єкт, про який безперестанку сурмила влада, — термінал «Авто-Ріка» в Каневі вже обурює городян.

Пройшло лише 6 місяців з часу його відкриття, а площа перед ним вже потребує ремонту та повного оновлення через недотримання державних будівельних норм, пише Нова молодь Черкащини.

Реконструкція привокзальної площі забрала 4 млн. грн. із міського та обласного бюджетів, тому городяни вимагають притягнути до відповідальності чиновників Канівського міськвиконкому за нехлюйське використання величезних бюджетних коштів та неякісний контроль за виконанням робіт.

Член виконавчого комітету Канівської міської ради Роман Кучеренко пояснює зіпсований стан площі тим, що плитка на привокзальній площі у Каневі зіпсувалася через рух автомобілів, адже площу не захотіли зробити пішохідною.

«Дійсно, ділянка вулиці Кошового (десь 25-30 метрів дорожного полотна) не витримала транспортного навантаження у зимовий період. Плитка все ж таки тротуарна, і планувалося цю частину дороги зробити пішохідною, але громадськість, частина депутатів Канівської міської ради і обласна містобудівна рада виступили категорично проти такого рішення. Тому по вже укладеній плитці поїхали автомобілі. Підрядчик реконструкції площі начебто пообіцяв за свій кошт виправити недоліки. Час покаже», — сказав Роман Кучеренко в коментарі «НародUA».

Довідка

Туристичний центр «Авто-Ріка» з терміналом та причалом розташований на шляху проходження туристичних груп та окремих туристів визначними місцями України.

Це двоповерхова окремо розташована будівля, що має форму рівнобедреного трикутника. Фасади виконані в алюмінієвій системі зі скляним зовнішнім шаром, два з яких обернені на автобусну стоянку і стоянку автомобілів, третій – на акваторію Дніпра. Передбачається, що туристичний центр завершить архітектурний ансамбль Привокзальної площі Канева та символізуватиме ворота міста.

На першому поверсі терміналу розташовані зал очікування, каси продажу квитків, кімнати адміністратора та чергового по вокзалу з довідковим бюро, автоматична камера схову, приміщення охорони, магазин непродовольчих товарів, аптечний кіоск, пункт міліції й перонних контролерів, технічні приміщення, санітарні вузли, приміщення для куріння. На другому поверсі – заклад швидкого харчування, диспетчерська, екскурсійне бюро, кімнати для туристів, пасажирів з дітьми та персоналу.

Урочисто відкривав «Аква-Ріку» у вересні 2011 року Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков та голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.

Фото gazeta.ua

«Міністерство інфраструктури України веде переговори з власниками усіх судноплавних компаній, щоб залучити їх на цей туристичний маршрут. Відтак з 30 квітня буде відкрито регулярний рух річковим транспортом між Києвом і Каневом», – сказав Віце-прем’єр-міністр України під час урочистого відкриття.

Будівництво Туристичного центру «Авто-Ріка» розпочалось у березні 2011 року за кошти державної підтримки («Урядовий портал»).

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути