chrome firefox opera safari iexplorer

До Євро в Україні облаштують ще 2 вертолітні майданчики

20 квітня 2012 о 09:48

Житомирській області на час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу облаштують два вертолітні майданчики і розгорнуть 23 пункти швидкої медичної допомоги.

Як повідомили в Головному управлінні інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації з посиланням на губернатора області Сергія Рижука, в області триває підготовка інфраструктури до Євро-2012.

З його слів, під час проведення фінальної частини Євро-2012 на території області будуть розгорнуті пункти тимчасового базування швидкої допомоги.

«На трасі Київ-Чоп їх буде 12, на трасі Київ-Ковель — 11. Ці пункти, розташовані на базі ФАПів та сільських амбулаторій, почнуть працювати з 25 травня цього року. На дорогах будуть відповідні дорожні покажчики. Служби МНС облаштують два вертолітні майданчики в Червоноармійському та Новоград-Волинському районах для термінового перевезення постраждалих в разі виникнення такої необхідності», — зазначив Рижук.

На його думку, область має належним чином підготуватися до чемпіонату. "Ця робота включає в себе цілий спектр питань – від безпеки руху та екологічного контролю до системи заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій", — зазначив Рижук.

По території Житомирської області проходять магістральні автодороги Київ-Чоп (протяжністю 192 км), Київ-Ковель (166 км), а також траси на Бердичів, Любар, Овруч (до кордону з Білоруссю). На їх облаштування з бюджетів різних рівнів виділено 159,7 млн грн, що на 16 млн більше, ніж у минулому році. Наразі дорожні служби ліквідовують ямковість та інші деформації дорожнього полотна.

Крім того, в області під час проведення Євро-2012 буде створено 28 пунктів гостинності і кілька фан-зон.

Раніше, в березні повідомлялося, що на зміцнення берегів Дніпра біля вертолітного майданчика в селі Пекарі під Каневом витратять понад 27 млн ​​грн.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути