chrome firefox opera safari iexplorer

Дві третини вакансій в Україні передбачають знання комп’ютера

04 квітня 2012 о 11:40

В Україні вже сьогодні 67% вакансій для молодих спеціалістів вимагають знання комп’ютера. Уже наступного року знання інформаційних технологій вимагатимуть 90% робочих місць в Європі у всіх секторах економіки.

Про це йшлося на Тижні комп’ютерних знань наприкінці березня.

«Молодь особливо вразлива до економічних труднощів. Сьогодні в Європі кожен п'ятий молодий спеціаліст – безробітний або ніколи не працював взагалі. Враховуючи, що більше половини робочих місць сьогодні потребують знання комп’ютера, важливо зосередити увагу молодого покоління на можливостях, які відкривають їм комп’ютерні технології, та на отриманні знань, які дозволять бути успішним у пошуках праці та на робочому місці», – зазначив генеральний директор компанії «Microsoft Україна» Дмитро Шимків.

Сьогодні, для того, щоб забезпечити молоді доступ до технологій та допомогти бути успішним на ринку праці, корпорація Microsoft оголосила про надання грантів європейським громадським організаціям – 17 неприбуткових організацій отримають гранти на загальну суму 1,5 млн євро.

Також європейські неурядові організації отримали від Microsoft програмне забезпечення вартістю170 млн євро для підтримки розвитку необхідних комп’ютерних навичок серед молоді.

Крім того, молоді спеціалісти можуть пройти тест на визначення рівня комп’ютерної грамотності — Skillage. Тест допоможе перевірити рівень комп’ютерних навичок, які необхідні під час пошуку роботи, а результати тесту можна буде показати роботодавцю, включивши їх у резюме.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути