chrome firefox opera safari iexplorer

Єдиний український підводний човен вперше сам вийшов у море

25 квітня 2012 о 14:36

Єдиний український підводний човен «Запоріжжя» приступив до першого етапу ходових випробувань.

Як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» начальник прес-центру — прес-секретар командування Військово-морських сил Збройних сил України капітан 1-го рангу Олег Чубук, 25 квітня підводний човен залишив заводську причальну стінку, де він перебував у ремонті і проводив швартові випробування, і вперше, починаючи з 1993 року, з використанням власної силової установки, в надводному положенні вийшов у Чорне море.

Як зазначив в інтерв'ю військовим журналістам тимчасово виконуючий обов'язки командувача Військово-морськими силами Збройних сил України віце-адмірал Юрій Ільїн, для українського флоту вихід в море підводного човна є дуже важливим фактом.

«За підтримки з боку керівництва держави, Міністерства оборони та Генерального штабу Військово-морські сили України вивели човен в море, продемонструвавши тим самим, що виділені на відновлення технічної готовності човна кошти було витрачено не дарма», — зазначив віце-адмірал.

«Для українського флоту успішне проведення ходових випробувань дозволить, в першу чергу, не втратити такий рід сил, як підводні сили. А значить, це дасть можливість тренувати і протичовнові сили флоту, проводити спільні заходи підготовки», — сказав тимчасово виконуючий обов'язки командувача ВМС ВД України.

Як розповіли «Інтерфаксу-АВН» у штабі Чорноморського флоту РФ, випробування підводного човна проходять за участі аварійно-рятувальної служби ЧФ РФ.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути