chrome firefox opera safari iexplorer

Експертиза підтвердила підробку картин в будівлі уряду?

07 квітня 2012 о 11:32

Експертиза справжності картин, що належать Національному художньому музею України та що вивішені в будівлі Кабінету міністрів, завершена.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив колишній гендиректор Національного художнього музею Анатолій Мельник, який був звільнений з музею.

«Сьогодні представляв заступник міністра культури виконуючого обов'язки нового директора. І наш експерт сказала, що в нього вже є інформація про те, що експертиза завершена і вже можна її оприлюднити», — розповів він.

«Є факт того, що ці твори виконані на початку третього тисячоліття», — додав Мельник.

Як відомо, музейники заявили, що з Кабміну пропали цінні картини, які виставлялися в стінах уряду, замість двох з них з'явилися підробки.

Йдеться про роботи імпресіоніста Миколи Глущенка. Страхова оцінка картини «Дніпровські далей» (1937- го року) — 560 тисяч 700 гривень, а картини «Село біля річки» (1951 року) — 600 тисяч 750 гривень.

Міністерство культури ініціювало експертизу автентичності картин.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути