chrome firefox opera safari iexplorer

Фастфуд викликає депресію, — вчені

04 квітня 2012 о 10:44

Той, хто харчується круасанами, булочками, гамбургерами, хот-догами й піцами-напівфабрикатами, на 51% більше схильний до ризику виникнення депресії порівняно з тими, хто їсть подібну їжу лише зрідка або не їсть взагалі.

Про це говорять результати дослідження за участю 9 тис. здорових добровольців, проведеного вченими з Університету Лас-Пальмаса у співпраці з Університетом Гранади, пише Інопреса з посиланням на Corriere della Sera.

«Навіть невеликі кількості такої їжі збільшують шанс захворіти», — вважає автор дослідження Альмудена Санчес-Віллегас.

В ході експерименту фахівці також вивчили питання, хто саме надає перевагу швидку їжу. Виявляється, це, перш за все, самотні люди, які не займаються спортом, харчуються абияк, часто курять, а працюють більше 45 годин на тиждень.

«Необхідно обмежувати вживання фастфуду, оскільки він впливає не тільки на фізичний стан, а й на психічне здоров'я», — наполягають автори роботи.

Вони додають, що на серце й мозок негативно впливають транс-жирні кислоти, що містяться у фастфуді у величезній кількості. Благотворно на організм діють полінасичені жирні кислоти й оливкова олія, кажуть вчені.