chrome firefox opera safari iexplorer

Гелікоптерний майданчик у Каневі вже працює?

06 квітня 2012 о 10:47

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко направив повторне звернення Голові Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів Володимиру Ковалевському, а також Віце-прем’єр-міністру — Міністру інфраструктури Борису Колеснікову стосовно можливості організації перельоту до Шевченківських місць групи журналістів.

Про це повідомляє прес-служба віце-спікера.

Нагадаємо, напередодні Шевченківських днів у березні, на прохання ЗМІ, Микола Томенко вже звертався до Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів стосовно сприяння організації перельоту на могилу Т.Шевченка групи журналістів, однак Агентство повідомило, що на даному об’єкті продовжуються пусконалагоджувальні роботи та відбуваються сертифікаційні випробовування. А також, що опрацьовується питання передачі гелікоптерного майданчику до сфери управління Міністерства інфраструктури з подальшим його закріпленням за державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» з метою його належного обслуговування та експлуатації.

Водночас, як стало відомо, зокрема, з повідомлень у черкаських засобах масової інформації, не дивлячись на те, що об’єкт не готовий, ним вже скористався Президент України, коли прилітав на вручення Шевченківської премії.

Зважаючи на це, Віце-спікер повторно направив звернення Голові Національного агентства, а також Міністру інфраструктури з проханням надати інформацію щодо можливості та умов організації перельоту до Шевченківських місць групи журналістів в період святкових заходів з нагоди вшанування Тараса Шевченка 21-22 травня (день перепоховання Кобзаря в Україні).

Нагадаємо

Восени минулого року був урочисто відкритий сумнозвісний гелікоптерний майданчик біля Тарасової гори, будівництво якого здійснювалося за державні кошти та було включено до плану реалізації Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

До складу гелікоптерного майданчику з пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину, збудованого у селі Пекарі Канівського району Черкаської області, входять посадковий майданчик, одноповерховий пасажирський термінал, який складається із зали очікування, конференц-залу та кімнати відпочинку, контрольно-пропускного пункту, місць для зупинки автотранспорту тощо.

Майданчик, розрахований на 10 гвинтокрилів, був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, а нещодавно було прийнято рішення про виділення ще 27 мільйонів гривень з бюджету на впорядкування його території та укріплення берегової лінії.

Стосовно його цілей, то, за словами черкаської влади, він збудований для багатої української діаспори. Як казав С.Тулуб, «Нині у багатьох країнах світу діють потужні українські діаспори. І це не найбідніші люди, ви знаєте. Вони прилетять в Бориспіль, і там буде створено вертолітний термінал, потім вертоліт збере туристів і прилетить у Канів, до могили Шевченка…».

Натомість, Президент України Віктор Янукович обіцяв, що «…вже навесні цього року в усіх вас буде можливість відвідати Чернечу гору, побувати на могилі Кобзаря. До речі, і вертолітна площадка побудована для всіх».

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути