chrome firefox opera safari iexplorer

Корейський «чудо-поїзд» «Хюндай» не витримує випробувань?

06 квітня 2012 о 13:44

Новий корейський потяг «Хюндай», який проходить випробування на залізничній ділянці Харків-Полтава, вже зазнав зовнішніх механічних пошкоджень. Через зіткнення з пероном однієї зі станцій на Золочівському напрямку у поїзда розпоротий кузов та двері.

Про це повідомляє «КП в Україні» з посиланням на відвідувача форуму zdsim.kiev.ua.

За даними форумчанина, у поїзда також вже відсутній один «ріг», який, за інформацією свідка події, також полетів від зіткнення з пероном.

Одна з причин — негабаритний винос корпусу «Хюндая» під час проїзду кривою по роз´їзду. Крім того, «Хюндай» так і не досяг обіцяної максимальної швидкості в 160 кілометрів. Він зумів розігнатися всього до 140.

«А на ділянці між станцією «Шпаківка» та станцією «Звичайна» корейський «чудо-поїзд» зірвав близько 400 метрів контактної підвіски і «з м´ясом» вирвавши один пантограф, розтрощивши при цьому всі його кріплення», — повідомив відвідувач форуму.

Нагадаємо, 17 грудня 2010 року Південна залізниця і компанія Hyundai підписали контракт про постачання 10 міжрегіональних електропоїздів у 9-вагонній комплектації для впровадження в Україні швидкісного руху.

6 поїздів буде поставлено до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, а ще 4 — після його проведення.

Південна залізниця має намір підготувати ремонтно-екіпірувальне депо Харківської вагонної дільниці для обслуговування міжрегіональних швидкісних електропоїздів Hyundai, двоповерхових електропоїздів Skoda і поїздів локомотивної тяги з новими вагонами «Україна-2».

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути