chrome firefox opera safari iexplorer

Київські дитсадки вирішили очистити від «іногородніх»?

10 квітня 2012 о 15:58

Заклади дошкільного навчання зобов’язали вимагати від батьків вихованців довідку про реєстрацію дитини в Києві.

Про це депутата Київради Олександра Бригинця повідомили батьки дітей Оболонського району, повідомляє його прес-служба.

«Щось схоже відбувалося в часи Л. Черновецького, коли влада розробила план розділення дітей на дві категорії: ті що зареєстровані в Києві, і ті, що ні. Тоді, на щастя, цей план, зважаючи на обурення громадськості, влада реалізувати не змогла. Невже у київської влади дежавю і слідом за карткою киянина, яка носить всі ознаки регіонального егоїзму, тепер почнуть ділити не лише тих, хто працює на Київ, але й їхніх дітей в залежності від того чи зареєстровані вони в місті чи ні?», — обурений О. Бригинець.

Депутат наголосив, що він не знає, з якою метою від дитячих садків вимагають таку інформацію, але працівники навчальних закладів запевнили, що вони формально поставились до вимоги керівництва, рятуючи дітей від можливих фінансових та дискримінаційних репресій.

«Влада напевне думає, що інтереси в галузі освіти, а згодом, певно, і медицини тих, хто не зареєстрований в Києві, не живе у столиці, не бере участі у виборах, хоча місто без їхніх робочих рук обійтись не може, можна ігнорувати. Але Конституцію ніхто не відміняв», наголосив О. Бригинець.

Депутат звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою пояснити причини збору інформації щодо наявності іногородніх дітей в столичних дитсадках. А також просив дати гарантії, що дітей, батьки яких працюють в Києві, але не зареєстровані у столиці, не виключать з дитсадків.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути