chrome firefox opera safari iexplorer

Київську оперету хочуть зробити резиденцією міжнародного музичного фестивалю

10 квітня 2012 о 15:00

Представники Румунії запропонували перетворити столичний театр в резиденцію міжнародного музичного фестивалю.

Організатором міжнародного фестивалю виконавчих мистецтв «Viata e frumoasa» («Життя прекрасне») п'ять років поспіль (з моменту його заснування) виступає Бухарестська національна оперета Ion Dacian. У фестивалі братимуть участь Україна, Росія, західноєвропейські країни, США.

Румунська сторона впевнена, що фестиваль отримає широкий резонанс саме в Києві, де живе багато цінителів музичного та театрального мистецтва. Крім того, Київський національний академічний театр оперети знаходиться в історичній будівлі, яке найближчим часом будуть покращувати й розширювати, повідомляє прес-служба театру.

"Проведення в Києві цього міжнародного музичного фестивалю, безумовно, перетворить наше місто в європейську театрально-музичну столицю й підвищить його культурний статус. Але для проведення такого фестивалю мало одного бажання й визнання театральної громадськості. На жаль, ситуація з фінансуванням культурних заходів в Україні значно гірше, ніж в Євросоюзі ", — вважає художній керівник оперети Богдан Струтинський.

Нагадаємо, зараз Київська оперета воює за частину своєї території із забудовником Троїцької площі. У театрі кажуть, що забудовник привласнив 0,1 га, які належить театралам землі, а забудовник стверджує, що безуспішно пропонував опереті компенсацію.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути