chrome firefox opera safari iexplorer

Ліна Костенко та Іван Дзюба теж зберуть за круглий стіл інтелектуалів

04 квітня 2012 о 15:20

В Україні почастішали інтелектуальні події загальнонаціонального значення. Один із таких заходів — тематична презентація «У майбутнього слух абсолютний», що відбудеться 9 квітня у приміщенні «Мистецького Арсеналу» за участю Івана Дзюби та Ліни Костенко, інформує газета День. 

Поштовхом для зустрічі став вихід книги Івана Дзюби «Є поети для епох» (видавництво «Либідь», 2012), в якій вміщено біографічне інтерв’ю Ліни Костенко. Ця праця — результат літературознавчих студій Івана Михайловича.

Захід відбудеться в дещо незвичному форматі, який об’єднає в собі презентацію книги та круглий стіл за участі провідних українських інтелектуалів.

Чого очікували українці від незалежності? Чого ми так і не змогли досягти? Яка доля інтелектуала в сучасному українському суспільстві? Всі ці питання обговорюватимуть разом з Іваном Дзюбою та Ліною Костенко відомі українські журналісти, історики, філософи та гості заходу.

Серед них — Вадим Скуратівський, Лариса Івшина, Віталій Портніков, Сергій Тримбач, Ірина Геращенко, Ігор Лосєв, Сергій Грабовський, Ольга Герасим’юк, Володимир Панченко, модератором зустрічі виступить Святослав Цеголко. Крім того, на присутніх чекає виступ Ольги Богомолець, яка виконає пісні на слова Ліни Костенко, якими традиційно супроводжується чи не кожен із довгоочікуваних публічних виходів поетеси.

«Досвід попередніх презентацій спонукав нас до пошуку нової форми — книжка як поштовх. Поштовх до серйозної розмови, з різних ракурсів за участю експертів з різних галузей — соціологів, істориків, журналістів. Наша дискусія буде адресована передусім молоді, це — наш посил у мабутнє. Крім того, це справді унікальний шанс — побачити і почути водночас двох видатних шістдесятників, яких дуже нечасто можна побачити разом, — розповідає співорганізатор зустрічі, директор видавництва «Либідь» Світлана Головко. — Це не звичайна урочиста презентація, це — серйозна розмова за участю фахівців, які будуватимуть свої доповіді навколо віднайденої в книжці близької їм теми. Ми також надамо можливість залу поспілкуватися з авторами та експертами».

Організатори події — видавництво «Либідь» та «Мистецький Арсенал».

Захід розпочнеться о 18.00.

Запрошення на презентацію можна отримати, звернувшись до видавництва «Либідь» за телефоном: (044)278-11-31, або написавши листа на електронну скриньку: info@lybid.org.ua

Нагадаємо, 5 квітня в Українському домі розпочне роботу Національний круглий стіл «Місія інтелігенції та вільних людей України», де обговорюватимуть світові виклики і головні проблеми України в гуманітарній, економічній та суспільно-політичній сферах.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути