chrome firefox opera safari iexplorer

Львівських учнів добу тримали в аеропорту. Діти спали на підлозі

24 квітня 2012 о 11:47
Чотирнадцять учнів 7-10 класів львівської гімназії добу поневірялася у варшавському аеропорту через затримку рейсу – дітей не поселили в готель, вони спали прямо на підлозі в залі очікування.

Матраців підліткам не дали – тільки маленькі подушки і ковдри, пише газета «Сегодня».

Діти поверталися літаком польської авіакомпанії LOT після двотижневої навчальної поїздки в Канаду. Вони повинні були бути вдома в минулий четвер в обід, а прилетіли лише в суботу ввечері.

Мама гімназиста Владислава Кривуна Світлана розповіла, що спочатку на добу затримався рейс Торонто-Варшава. У Канаді хлопців поселили в готель і нагодували. Після прильоту до Варшави їм оголосили, що їх літак до Львова уже полетів, і вони полетять додому тільки на наступний день, в суботу.

«Батьки тут з розуму сходили! Я зверталася до представництва авіакомпанії LOT у Львові і мені пообіцяли, що зроблять для дітей одноразові візи, поселять до готелю, – розповідає Світлана Кривун. – Але цього не сталося. Після стомлюючого 9-годинного перельоту діти ночували в аеропорту, а нагодували їх тільки після того, як керівники групи підняли шум. Уявляю, якби таке сталося з польськими дітьми у Львові – був би вже міжнародний скандал».

У представництві авіакомпанії LOT у Львові «Сегодня» заявили, що знають про інцидент, але пояснити, чому дітям не надали нормальний нічліг, відмовилися. Батьки збираються писати скаргу в варшавський офіс компанії і, можливо, домагатися компенсації за моральну шкоду.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути