chrome firefox opera safari iexplorer

Любко Дереш презентує «Голову Якова» у Києві та Львові

12 квітня 2012 о 16:02

Любко Дереш повертається зі своїх тривалих східних мандрівок, щоб нарешті особисто презентувати усім шанувальникам своєї творчості новий роман «Голова Якова».

Перші зустрічі пройдуть у Києві та Львові, а в середині травня відбудеться велика перфоменс–презентація у «Шоколадному будинку», секрети якої автор прочинить на квітневих зустрічах.

Сюжет роману «Голова Якова» розгортається навколо геніального композитора Якова. Він отримує від свого брата, політтехнолога, незвичну пропозицію — створити гімн-симфонію до відкриття Євро-2012.

Темні отці, які стоять за цим замовленням, впевнені, що лише йому під силу створити музику, що буде прологом до мелодії Апокаліпсису. Щоб віднайти потрібні звуки, Якову доведеться зіграти на найприхованіших струнах душі, а можливо, й вмерти і відродитися знову.

Сам Любко Дереш звертаючись до своїх читачів пояснив, яким алхімічним чином з’явився роман «Голова Якова»: «Отже, перед вами, дорогі читачі, роман «Голова Якова», — плід золотих алхімічних трансмутацій і мій дорогоцінний гомункулус, який, зазвичай, має заводитися в ретортах алхіміків, однак в наші часи може з’явитися і на сторінках друкованих видань.

Він — результат упарювання блідого у своїй зловісності роману «Як стати Богом…», який, як і положено алхімічному субстратові, було піймано у колбу, поміщено в атанор на слабенький вогонь і згноєне у чорний філософський компост».

Зустрічі з Любко Дерешем у квітні пройдуть у наступних місцях:

у Києві

  • 17 квітня о 19:00 у Книжковому магазині «Читай Город», (вул. Б. Хмельницького, 3 Б);
  • 18 квітня о 18:00 у Книгарні «Є», (вул. Лисенка, 3);

У Львові

  • 20 квітня о 18:00 у Книгарні «Є», (просп. Свободи, 7).

Новину додав Іван

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути