chrome firefox opera safari iexplorer

Мешканців Дніпропетровська просять не спускатися в метро (ПОСТІЙНО ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

27 квітня 2012 о 15:03

15:00 Мешканців Дніпропетровська просять не спускатися в метро

У зв'язку з серією терактів, які пролунали сьогодні в центрі Дніпропетровська, міліція припустила, що вибухи в місті можуть продовжуватися.

У зв'язку з цим на всіх станціях метрополітену чергують патрулі «Беркут». Про це пише «Комсомольська правда в Україні».

Міліція просять пасажирів не спускатися в підземку і не користуватися громадським транспортом.

Десятки патрулів міліції перевіряє всі підозрілі предмети, урни і баки. Людей просять бути пильними і повідомляти про підозрілі предмети.

***

14:30 МНС заявляє про 27 постраждалих

За попередніми даними, в результаті 4-х вибухів в Дніпропетровську постраждали 27 осіб. 25 із них госпіталізовані із травмами різного ступеню тяжкості. Про це УНН повідомили в прес-службі МНС.

Наразі на місцях вибухів працюють експерти-криміналісти. Вони мають встановити вид вибухівки, її розмір та тротиловий еквівалент. Триває допит свідків. На вулицях перевіряють людей із рюкзаками.

***

14:25 У Дніпропетровськ ввели військову техніку

Кілька хвилин тому у центрі Дніпропетровська з'явилося три БТРи із співробітниками «Беркуту». Ще дві броньовані машини направляються у центр зі спальних районів міста. На них сидять озброєні міліціонери з автоматами Калашнікова. Куди і з якою метою направляється військова техніка — невідомо (Комсомольская правда).

Фото Голос UA

***

14:20 Вибухи у Дніпропетровську кваліфікували як теракт

За фактами вибухів у Дніпропетровську прокурором Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за статтею «теракт». Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

«Сьогодні, у м. Дніпропетровську сталися вибухи, якими було травмовано осіб, що знаходилися поблизу місця події, — йдеться в повідомленні ГПУ. — Відразу ж до Дніпропетровська вилетіли міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, заступник генерального прокурора України Віктор Войцишен, перший заступник голови Служби безпеки України Петро Шатковський, працівники центрального апарату МВС та СБ України».

На місці події працюють слідчо-оперативні групи працівників правоохоронних органів області.

***

14:05 Масово перевіряють урни

Кілька із десятка закладених вибухівок, що спрацювали сьогодні у Дніпропетровську з 11:50 протягом години, були закладені в смітники (урни). Тому зараз силовики практично по всьому місту звозять урни у безпечні місця і перевіряють.  (Комсомольская правда)

***

14:00 Вибухів вже дев'ять

За інформацією «Комсомольської правди в Україні», зафіксовано ще 5 нових вибухів: між магазином «1000 дрібниць» і театром Горького, два на центральному ринку «Озерка», на проспекті ім. Газ. «Правда» (це вже на лівому березі Дніпра) та є повідомлення, що стався ще вибух і на Набережній.

З будівлі Дніпропетровського залізничного вокзалу розпочалася повна евакуація людей. У будівлі — давка і паніка. Про замінування вокзалу повідомив анонім. Поїзди зупинилися у приміській зоні. Також на невизначений строк перенесена і відправка потягів.

***

13:53 У центрі Дніпропетровська не працює мобільний зв'язок

Як повідомляють «Дніпропетровськ. Коментарі» з місця подій, з центру Дніпропетровська неможливо нікуди додзвониться.

Можливо базові станції в цьому районі перевантажені через високу кількість дзвінків. Люди телефонують своїм рідним і друзям, щоб з'ясувати чи в порядку вони.

Також за однією з версій, зв'язок був відключений силовиками. Щоб запобігти посилці сигналу на можливі вибухові пристрої.

***

13:00 У Дніпропетровську пролунали 4 вибухи. Є поранені

У Дніпропетровську близько 11:40 на трамвайній зупинці, напроти Оперного театру, вибухнула урна.

На місце події прибули співробітники МНС, міліції й «швидкої» допомоги, передає 34 канал.

«Вибуховий пристрій був закладений або в трамвай, або в урну, оскільки її рознесло в різні сторони. Вся зупинка ушкоджена. У трамваї вибиті шибки», — зазначив очевидець, слова якого наводить ІА « МІСТ-ДНІПРО».

Як повідомляється, у результаті вибуху постраждало кілька людей: одну жінку затисло в машині вибуховою хвилею, швидка надає допомогу ще двом жінкам і одному чоловікові.

Фото 34 каналу

У трамвая, який був на зупинці, вибухом вибило скла. Осколками зачепило людей і проїжджаючі мимо автомобілі.

Зараз рух трамваїв припинений. Зараз територія оточена, на місці працюють спеціалісти.

Відразу ж після вибуху на перехресті вул. Сєрова й проспекту Карла Маркса в місті прогримів ще один вибух біля кінотеатру «Родіна», передає сайт Vgorode.ua.

За попередніми даними, постраждали близько 10 осіб. У людей осколкові поранення рук, ніг, численні порізи. Двох важких відвезла швидка.

Станом на 12:50 з'явились повідомлення про третій вибух. За інформацією «Днепропетровск. Комментарии» він відбувся в районі «Родіни» чутний голосний вибух осторонь парку Глоби.

Слідом за третім вибухом у парку Чкалова в Дніпропетровську стався четвертий вибух, зазначає видання (Українська правда).

 

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути